Even voorstellen… Squash & Padel Centrum Zwolle heren 1

Ken jij het squash heren 1 team al? Het squashteam komt uit in de ijzersterke TOP Divisie en dat is een niveau lager dan de Eredivisie. In het verleden heeft de club vele successen gekend met vele nationale kampioenschappen. De laatste jaren wordt de eer hoog gehouden door heren 1. Een team met vele routiniers aangevuld met een twintiger.

Jeroen van Vilsteren
De meest ervaren en gelouterde speler is Jeroen van Vilsteren. Hi oogt als de jonge twintiger van het team, maar hij is echt de oudste en meest ervaren speler. Intussen bijna 50 en hij is ongeveer 20 of 22 voudig club kampioen (we weten het niet zeker) en dat zijn aantallen waar zelfs Djokovic van droomt. Zijn beste ranking was ooit nummer 15 van Nederland en op dit moment is hij nog de nummer 43 van Nederland.

Stephan Patz
Pas op zijn 18e begonnen met squash, maar daarna een enorme progressie gemaakt. Stephan is nu een dertiger en een speler waar je graag naar kijkt en dat weet hij ook. Hij speelt aanvallend en attractief, maar niet altijd efficiënt. Liever een geweldige nickball, dan een strakke lengte. Is Nederlands B kampioen geweest en staat nu op de 77e plek op de NL ranglijst. Hij is tevens squashtrainer bij de club.

Dennis Krukkert
De benjamin van het team en sinds zijn 13e jaar bij Zwolle. Intussen al 25 jaar en maar hij heeft een enorme energieke uitstraling. Hij vliegt altijd over de baan en alles in de overdrive. Op een goede dag kan hij een top 10 speler kloppen, maar op een slechte verliezen van een lager geplaatste speler. Zijn huidige ranking is 44 van Nederland

Mark van Veenhuizen
Speelt ook al bijna 25 jaar bij Zwolle. Met een uitstapje in het seizoen 2017-2018 waar hij samen met Stephan Patz het team van Almere 1 naar de eerste divisie heeft gebracht. Maar al weer een aantal jaren op het ouden nest. Mark is altijd stabiel. Je weet wat je aan hem hebt in de wedstrijd en hij verzaakt zelden. Op dit moment is hij de nummer 72 van Nederland.

Karel Huisman
Ook pas laat begonnen met squash. Karel is heavy strijd op de baan en daarom een beetje intimiderend. Hij geeft niets cadeau. Is de laatste jaren wat blessuregevoelig, maar indien fit een belangrijke speler binnen het team . Hij is de hoogst geplaatste speler van het team met een 40 plek op de NL ranglijst

Robert Hooyer
Robert is de minst sterke speler van het team, maar wellicht wel de belangrijkste. Altijd beschikbaar om te spelen en op positie vier wint hij menig potje. Hij is de ook al jaren verbonden aan de club en ondanks dat hij de 50 al gepasseerd is, maakt hij nog steeds progressie.

Prognose seizoen:
Het team gaat het zwaar krijgen in de TOP divisie. Helemaal omdat ze dit seizoen hun nummer 1, Christophe Moad hebben verloren aan squash Drachten. Doelstelling is handhaven en dat moet lukken. Squash Ede 1, Squash City Amsterdam 2 en Apeldoorn 2 zijn de clubs die Zwolle onder zich dient te houden om niet te degraderen.