SQUASH | REGELS & COMPETITIE

Squash is het snelste racketspel ter wereld en een fantastische sport om je volledig in uit te leven. Het is niet voor niks één van de meest calorie-verbrandende sporten ter wereld! Het spel wordt in de meeste gevallen 1 tegen 1 gespeeld, maar ook andere spelvormen zijn mogelijk.

Spelregels

Beide spelers slaan om de beurt een kleine rubberen bal met een squashracket over via de voormuur van de baan. De bal moet na iedere slag de voormuur raken en mag daarna maximaal één keer stuiteren alvorens de andere speler de bal terugslaat. Het is daarbij ook toegestaan om de bal via één van de andere muren te spelen, zolang de voormuur wordt geraakt. De puntentelling gaat tot de 11 punten met in ieder geval 2 punten verschil. Bent u benieuwd naar een uitgebreide versie van de spelregels vraag dan ons medewerkers aan de balie of klik hier.

Competitie

Vind u het spelletje zo leuk dat u bij ons meer wilt dan alleen recreatief squashen?
Squash & Padel Centrum Zwolle biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van competitie.

Men kan zich individueel opgeven of met een compleet team. Het team moet dan minimaal uit 5 spelers bestaan. Om competitie te kunnen spelen dien je een geldig lidmaatschap te hebben en lid te zijn van Squashbond Nederland. Wij vragen een bijdrage van €90,00. Wat krijg je hiervoor terug:

  • Spelen van competitie (Regulier SBN, voorjaarscompetitie of Euregio)
  • Wedstrijdkleding (T-shirt, broek of rokje)
  • Gedurende het competitieseizoen een vaste baan per team van 1 ½ uur per week
  • 15 % korting op sportartikelen

Interne clubladder

Naast de externe competities bieden wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een interne laddercompetitie. Deze competitie wordt gespeeld op individuele basis. U kunt zich opgeven voor de interne competitie via de site van Sportconnexions. Tevens vindt u hier een agenda die inzicht geeft in de beschikbaarheid van mede-squashers om vriendschappelijke wedstrijden te plannen.  Mochten er vragen zijn over de agenda en/of de interne competitie dan kunt u mailen naar info@squashenpadelzwolle.nl 

 

 

squashen-in-zwolle-victorium