padel | regels en competitie

REGELS
Padel, een mix van tennis en squash. Een padelbaan is alleen kleiner dan een tennisbaan, maar weer groter dan een squashbaan. Elk speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met 4 personen.

De spelregels lijken veel op die van tennis. Je moet de bal over het net heen slaan en bij de service kruislings in het vak van de tegenstander geslagen worden. Het opslaan moet echter onderhands geslagen worden, waarbij belangrijk is dat de bal eerst heeft gestuiterd. Het leuke en verrassende aan padel is, dat je gebruik mag maken van de glaswanden.

De puntentelling is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game. Bij een stand van 40-40 is het deuce en moeten twee opeenvolgende punten gescoord worden om de game te winnen. Een set is gewonnen door als eerste 6 games te winnen, met daarbij 2 games verschil. Bij een stand van 6-6 wordt een tiebreak gespeeld. Deze tiebreak gaat tot en met 7 gewonnen punten, waar ook weer 2 punten verschil gemaakt moet worden.

Wil je meer informatie over de spelregels? Bekijk dan deze video, waar het nog eens rustig wordt uitgelegd mét beeld.

COMPETITIE
Ben je dol enthousiast en wil je meer (leren)? Met het spelen van competitie ontwikkel je je niet alleen als padelspeler, maar is ook heel gezellig doordat je samen met je team de baan op gaat. Wil jij competitie spelen? Neem contact op met Dagmar Vermeulen via dagmar@squashenpadelzwolle.nl en vraag naar de mogelijkheden. Hieronder in het kort even de mogelijkheden op een rijtje.

aanbod padelcompetitie